Velkommen til Undløse Kirke

   

Velkommen i Undløse Kirke

Undløse kirkes historie

Kirken er bygget af rå og kløvet kamp i 1100-årene, men kun skibet står tilbage, for mellem 1500 og 1525 blev det oprindelige kor revet ned og erstattet af et gotisk langhuskor. I 1400-årenes sidste halvdel havde kirken fået tilføjet tårnet og omkring 1500 blev våbenhuset bygget. Sakristiet er blevet opført nogenlunde samtidig med korudvidelsen. Den kraftige udvidelse af kirken skyldes formentlig at kirken, der var indviet til sankt Laurentius, var en velbesøgt valfartskirke.

Kirkens kalkmalerier er berømte, de er så fornemme, at de i ”Kulturkanonen” er medtaget som det ypperste maleri fra dansk middelalder. De er malet omkring 1425-50 af den såkaldte Undløsemester eller Unionsmesteren og dækker fuldstændig to af hvælvene. De viser Kristi fødsel og kongernes tilbedelse over for den hellige Laurentius legende. I næste fag ses opstandelsen, Himmelfarten pinseunderet og Dommedag.


Cookie advarsel: Læs mere her før du afspiller video.

Kirken har desuden et rigt renaissanceinventar med altertavle fra 1644 og prædikestol fra 1643 af næstvedmesteren Abel Schrøder. Stolestaderne er hovedsagelig fra omkring 1650, men der er desuden talrige stolegavle fra slutningen af 1500-årene.


Cookie advarsel: Læs mere her før du går en tur.

Det er nu muligt at foretage en virtuel rundtur inde i Undløse kirke.Kirken - Om Undløse kirke og dens historie

Undløse kirke ᛫ Hovedgaden 2 ᛫ Undløse ᛫ 4340 Tølløse ᛫ Undløse-Søndersted pastorat ᛫ Holbæk provst
© Undløse-Søndersted Menighedsråd