Velkommen til Undløse Kirke

Velkommen i Undløse Kirke

Velkommen i Undløse Kirke. Sidste nyt og kirkeblad.

Velkommen i Undløse og Søndersted kirke.

I kirkebladet kan man læse mere om kommende arrangementer.

Du finder Kirkebladet her.

Kræver at du har en såkaldt pdf-reader installeret, den finder du her.

Takket været midler fra Augustinus Fonden har det været muligt at gennemføre en genrestaurering af Undløse kirkes kalkmalerier. Derfor har kirken været lukket i perioden 15. juli 2013 til 15. marts 2015, hvor konservatorer fra Nationalmuseet har renset kalkmalerierne for overfladesnavs, udskiftet pudsreparationer og ved fotodokumentation fra restaureringen i 1920 med nænsom hånd genskabt flere ansigter. Seniorforsker Isabelle Brajer har været ansvarlig for projektet med deltagelse af konservatorerne Ida Haslund, Karen Lise Henningsen og Lina Gallo.

Kalkmalerierne hører til det bedste inden for gotisk maleri i Danmark, og scenen med "Opstandelsen" er med under billedkunst i Kulturministeriets kulturkanon fra 2006. Især ansigterne er en af grundene til at kalkmalerierne er så berømte, fordi figurernes ansigter er langt mere individuelle og levende end vi er vant til at se dem på kalkmalerier.

Kirken er samtidig blevet kalket indvendig, hvorved kalkmalerierne rigtig er kommet til deres ret.

Festgudstjeneste søndag d. 15. marts 2015

Genåbning af Undløse Kirke

Biskop for Roskilde Stift Peter Fischer-Møller

Konservatorene fra Nationalmuseet

VIDEO OM KALKMALERIERNE I UNDLØSE KIRKE.

Afdøde Marianne Johansen fortæller om de kanoniserede kalkmalerier i Undløse kirke.

Find den under punktet Kirke her.

Undløse kirke ᛫ Hovedgaden 2 ᛫ Undløse ᛫ 4340 Tølløse ᛫ Undløse-Søndersted pastorat ᛫ Holbæk provst ᛫ Præst Hannah Reinholdt Clausen ᛫ Tlf 59189130